Holdbeskrivelser

 

streg2

HOLDBESKRIVELSER FORÅR 2022

Kontakt Sofie Bøye fra Salsaclave hvis du har tvivlsspørgsmål om holdenes niveau.

streg2 

Cubansk salsa for begyndere

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.

streg2 

Cubansk salsa for letøvede 1

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 12 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed, eller at man har deltaget i ”Fra begynder ti letøvet på 2 dag-workshopsene”.

streg2 

Cubansk salsa for letøvede 2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

streg2 

Cubansk salsa for øvede

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Der vil blive kræset særligt om personlig stil, kropsarbejde, leg og udstråling. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, herunder også at inkorporere ”salsasovsens krydderier” som rumba, afro m.v. Der forudsættes således, at man ved sæsonstart er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

streg2 

Zouk for improvers/letøvede

Dette hold er for letøvede zoukdansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den lækre, brasilianske zouk. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

OBS! Er du begynder, men hooked på at lære zouk?
Hvis man gerne vil på holdet, så tjek vores workshops i zouk (i januar). På disse workshops kan man lære nok til at kunne deltage på holdet.

streg2 

Zouk for letøvede/øvede

Dette hold er for letøvede/øvede zoukdansere! Det er således en forudsætning, at man ved sæsonstart har fuldt tjek på vigtige bevægelsesmønstre, trin og timing samt at man kender til en god håndfuld trin og variationer. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

streg2 

Zouk hardcore

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart har opbygget en rigtig god fornemmelse for musikalitet. Man skal således være dygtig i sit musikalske udtryk og være i stand til at improvisere over både nemme og vanskeligere variationer.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget et grundlæggende, teknisk kendskab inden for headmovements, ”roasted chicken, tilted turns” etc.

Er man i tvivl om kendskab til det beskrevne henvises til zouk for letøvede/øvede, hvor der også nok skal komme masser af fede moves og udfordringer.

HUSK: Et hold bliver ikke federe af, at det er højt niveau – det bliver bare mere svært.

 streg2

Kizomba for begyndere/improvers

Dette hold henvender sig til dansere, der har lidt eller ingen erfaring med kizomba. Vi giver dig her grundstenene til at kunne bygge din kizomba teknik op, så du kan komme ud og danse lækkert på dansegulvet. Vores stil er kizomba fusion, hvor man blander kizomba med de nye tendenser i miljøet. Der vil være en god blanding af øvelser i føring, teknik og connection.
Dette hold er således for dig, der ønsker en grundig introduktion til dansen kizomba.

streg2 

Kizomba for letøvede

Dette hold henvender sig til dansere der har godt kendskab til grundtrinene i kizomba og ønsker at tage sin kizomba til det næste niveau. Vi bygger oven på grundtrinene med lækre trin og fede kombinationer, som kan overføres og bruges direkte på dansegulvet. Fokus er på following og leading, samt at videreudvikle dine trin med tips og tricks. Vi vil bl.a. gå i dybden med openings, hesitation og blokeringer.
Dette hold er således til dig, der har styr på dine kizombagrundtrin og ønsker at dygtiggøre dig og tage det næste skridt.

streg2 

Bachata for begyndere/improvers

Bachataholdet for begyndere/improvers henvender sig til elever, som har lidt eller ingen kendskab til den salsafamiliære og meget populære salsateksdans, bachata.
Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i trin, figurer og musikforståelse i forhold til genren samt et generelt fokus på ”leading/following”, så man hurtigt kan udvikle sig og få dansegulvet til at gløde.

streg2 

Bachata for letøvede/øvede

Ved sæsonstart forventes det, at man allerede er godt velbevandret i såvel partnerwork som bodywork inden for bachata. Der vil på dette hold være særligt fokus på udvidede figurer og trinkombinationer herunder udfordrende kropsarbejde, styling og musicalitet.

 streg2

Cha-cha-cha for letøvede/øvede

Dette hold er for salsadansere, som gerne vil mere i dybden med et af den cubanske salsasovs lækreste ingredienser; nemlig den glade, energifyldte "cha-cha-cha". Taktmæssigt er cha-cha-cha anderledes end salsa, og udgangspunktet for at deltage på dette hold er, at man allerede kender takten i cha-cha-cha og de vigtigste grundvariationer.

 streg2

Cuban Mix Styling for letøvede

Dette hold bliver et mix af det bedste fra de cubanske stilarter (salsa, rumba, afro, cha-cha-cha, son, reggaeton/salsaton)
Der vil blive lagt vægt på styling, attitude, udstråling, leg, glæde, street, improvisation, kreativitet og musikalitet
Det bliver solodans af små serier/koreografier med udgangspunkt i velkendte trin, moves og gentagelser, som kan bruges i pardansen.
Niveau-udgangspunktet er, at man allerede kender til grundtrin og rytme i cubansk salsa.