Holdbeskrivelser


HOLDBESKRIVELSER EFTERÅR 2018

Cubansk salsa for begyndere

Undervisning på begynderniveau henvender sig til elever, der har ingen eller meget lidt erfaring med salsa. Det vil sige, at har man kun prøvet salsa til ”drop in” workshops og lignende nogle gange, er dette stadigvæk det rette hold at melde sig til. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i salsaens grundtrin og enkle variationer over disse. De mest grundlæggende figurer inden for pardansen vil også blive gennemgået og øvet sæsonen igennem. Der vil typisk i opvarmningen blive taget hul på det kropsarbejde, der kendetegner salsaens stil. En grundlæggende forståelse for salsaens rytme vil blive opøvet her.

Cubansk salsa for letøvede 1

Undervisning på letøvet-niveau henvender sig til elever, der har gennemgået mindst én sæsons undervisning på begynderniveau eller tilsvarende*. Det forventes således at basistrin- og figurer beherskes ved sæsonstart. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

* En begyndersæson svarer til mindst 12 sammenhængende undervisningsgange af 70 minutters varighed, eller at man har deltaget i ”Fra begynder til letøvet på 2 dag-workshopsene”.

Cubansk salsa for letøvede 2

På letøvet 2 forventes der, at salsaens grundlæggende trinvariationer og figurer ligger på rygraden. Dertil bør man have udviklet en vis fortrolighed med salsaens kropsarbejde og stiltræk. Nyt stof, såvel som kendt, vil blive kombineret med yderligere fordybelse i kropsarbejde, timing og styling i dansen.

Cubansk salsa for øvede

Dette hold er for elever, som er klar til at danse med på højeste salsaniveau hos Salsaclave. Der vil blive kræset særligt om personlig stil, kropsarbejde, leg og udstråling. Partnerwork i salsa danner grundkernen for holdforløbet, herunder også at inkorporere ”salsasovsens krydderier” som rumba, afro m.v. Der forudsættes således, at man ved sæsonstart er velbevandret i såvel partnerarbejde som bodywork, så man er klar til at lege yderligere med improvisation, variationer, timing og musikalitet.

Zouk for letøvede 1

Dette hold er for letøvede zoukdansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har tjek på de grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den lækre, brasilianske zouk. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

 

Zouk for letøvede/øvede

Dette hold er for letøvede/øvede zoukdansere! Det er således en forudsætning, at man ved sæsonstart har fuldt tjek på vigtige bevægelsesmønstre, trin og timing samt at man kender til en god håndfuld trin og variationer. I løbet af sæsonen vil repertoiret af figurer samt kendskab til teknik- og kropsarbejde blive udvidet og finpudset, således at dansen bliver endnu flottere både funktionelt og visuelt.

Zouk hardcore

Dette hold er for MEGET øvede zoukdansere! Deltagelse kræver, at man er parat til at prøve kræfter med højeste zouk-niveau i Aarhus. Det er en forudsætning, at man ved sæsonstart har opbygget en rigtig god fornemmelse for musikalitet. Man skal således være dygtig i sit musikalske udtryk og være i stand til at improvisere over både nemme og vanskeligere variationer.
Det forventes desuden at man ved sæsonstart har opbygget et grundlæggende, teknisk kendskab inden for headmovements, ”roasted chicken, tilted turns” etc.

Er man i tvivl om kendskab til det beskrevne henvises til zouk for letøvede/øvede, hvor der også nok skal komme masser af fede moves og udfordringer.

HUSK: Et hold bliver ikke federe af, at det er højt niveau – det bliver bare sværere.

Samba de Gafieira for begyndere

Være OBS på at der er GRATIS PRØVETIME i Samba de Gafieira inden sæson start 😊

Samba de Gafieira er en pardans, som i sit visuelle udtryk er let og legende, og den danses til karakteristisk ”glad i låget-musik”. På dette hold for begyndere starter vi ud med grundlæggede mønstre og teknikker, men der vil undervejs også blive sat fokus på forskellige muligheder for overbygninger og improvisation.

Kontakt en underviser fra Salsaclave hvis du har tvivlsspørgsmål om holdenes niveau.

Samba de Gafieira for improvers

Dette hold er for improvers i dansen Samba de Gafieira. Det betyder, at man som deltager allerede ved sæsonstart har stiftet bekendtskab med diverse grundtrin og variationer.
Er du begynder, men hooked på at lære Samba de Gafieira? Så henvises til holdet Samba de Gafieira for begyndere. Dette hold ligger tidligere på sæsonen end improvers-holdet. Dvs. at hvis man deltager på begynder-holdet, så har man dannet sig grundviden nok til også at kunne deltage på holdet for improvers:)

Bachata for letøvede/øvede

Dette hold er for letøvede/øvede bachatadansere. Dvs. at det forventes, at man ved sæsonstart allerede har fuldt styr på grundlæggende bevægelsesmønstre, trin og timing inden for den sensuelle, bløde bachata. Der vil i løbet af sæsonen blive undervist i udvidede trin- og figurkombinationer samt timing, leg og styling med det gennemgående fokus at kombinere sikker teknik med flot udstråling, musikalitet og stil.

Son & Cha-cha-cha for letøvede/øvede

Dette hold er for salsadansere, som gerne vil mere i dybden med nogen af den cubanske salsasovs lækreste ingredienser. Dels den tætte, lækre "son" og dels den glade, energifyldte "cha-cha-cha". Taktmæssigt ligger de to danse meget tæt op ad hinanden, og på trin- og variationsfronten kan man således "genbruge" flere mønstre. Dvs. dansene støtter hinanden, så man hurtigere vil tilegne sig repertoire inden for begge genrer. Endelig er både son og cha-cha-cha et fantastisk redskab at kunne krydre sin cubanske salsa med.

Salsa bodywork & styling, open level

På dette hold er kropskontrol tilsat attitude og udstråling gennemgående nøgleord. Der danses primært uden partner på et niveau, så alle får noget ud af indlæringen, men med mellemrum vil de gennemgåede teknikker og bevægelser også blive afprøvet i par. Der arbejdes således med at udvikle viden og teknikker den for salsa, som vil gøre dig til ”en stjerne på et dansegulv” til ethvert dansearrangement.